Torr / känslig hy

Torr / känslig hy

I vårt nordiska klimat har de flesta av oss perioder av torr hud och behöver tillförse huden med extra fukt och fett. En torr hud kännetecknas av brist på fuktighet och låg talgproduktion. En torr hy har aldrig problem med finnar. Huden kan kännas sträv, lättirriterad och ha torra och ibland röda partiklar. De framträder ofta på kinder och näsa men kan också synas i övriga ansiktet.  Den är känslig för externa faktorer, såsom temperaturförändringar eller solexponering och kan generellt vara känslig. Det betyder att man behöver ta hand om den exra mycket.

Känslig hy kan vara lite transparant till utseendet. Har man känslig hy blir huden lätt irriterad och röd. Det som framförallt kännetecknar en känslig hud är att den har ytliga och vidgade blodkärl. Mängden och var de sitter det kan variera men ofta ser man dem på kinderna och upp på näsryggen.

Återfuktning är i detta fall A och O. I koreansk lära särskiljs ofta inte alltid en dag från en nattkräm utan man har samma kräm och adderar istället till läkande och näringsbringande produkter. Snigelsekret är exempevis ett bra val för denna typen av hud. En känslig hud måste skyddas extra noga mot solen, använd alltid produkter med hög solskyddsfaktor. Även om din make-up eller hudkräm har solskyddsfaktor bör en solksyddskräm adderas som extra skydd. Strålning kommer inte bara från solen utan från datorer och mobiler mm. När man behandlar en känslig hud så använder man alltid lugnande produkter som inte ökar cirkulationen. Även eksem och rosacea är känsliga hudtyper och kräver specifika produkter.

Använd "krämig" konsistens när de kommer till rengöring. Använd "Double cleansing" med en rengöring baserad på olja för make-up och en löddrande för smuts.

Sheet Mask - Vitaminmix
269 kr 299 kr
K-Beauty Bas (Torr hud)
1 062 kr 1 180 kr