Hudvårdsrutin inom K-Beauty

K-Beauty är känd för sin gedigna hudvårdsrutin som innehåller hela 10 steg eller fler. Nedan följer ett 10-stegsprogram som många koreaner har som rutin för att uppnå den, enligt dem, perfekta huden. Inom K-Beauty är rengöring viktigt och sker i två steg; oljerengöring och sedan en lödderengöring. 


OLJERENGÖRING - STEG 1

Oljerengöring är den  första produkten som du ska använda i din hudvårdsrutin för att ta bort  smink. En oljebaserad rengöring tar bort allt smink, inklusive den mest  envisa mascaran och eyelinern. Vi rekommenderar Missha M Perfect BB Deep Cleansing Oil eller MISSHA Near SKIN pH Balancing Cleansing Oil som rengör huden effektivt genom syra-rengöring samtidigt som den tillför huden näring.

För fler oljerengöringar 
 

LÖDDER-RENGÖRING - STEG 2: 

När du har tagit bort  allt smink med oljerengöringen är det viktigt att du tvättar ansiktet  med en vattenbaserad rengöring. Medan en oljerengöring är för att ta  bort smink så tar en vattenbaserad rengöring bort andra fetter, svett  och smuts. En dubbelrengöring ser till att ditt ansikte är fritt från  orenheter och smutsrester. Missha Super Aqua Cell Renew Snail Cleansing Foam innehåller bl.a. snigelsekret som jämnar ut hudtonen och verkar åtstrammande. Missha Frui-Tea Cleansing Foam finns i fyra härliga fruktvarianter som återfuktar och tillför näring.

Klicka för fler rengöringar

EXFOLIERA; STEG 3

Detta steg rengör  igentäppta porer och döda hudceller för att ta fram ny hud. Detta  rekommenderas att man gör endast 2 till 3 gånger per vecka eftersom huden är ganska känslig efter att man har exfolierat. Missha Brown Sugar Facial Scrub eller Missha Cacao & Cream Facial Scrub tar effektivt bort döda hudceller men är samtidigt snäll mot huden.  

Klicka för skrubb och exfolieringar

TONER (ANSIKTSVATTEN); STEG 4

Efter all rengöring  så behöver huden återfuktas samtidigt som pH balansen måste återställas.  Tonern gör exakt det här. Tonern förbereder även huden för de följande  stegen. Här rekommenderar vi varmt Missha Time Revolution Clear Toner som  innehåller fermenteread jäst som återfuktar och ger huden lyster.  Tonern kan appliceras antingen med en bomullspad eller direkt med  händerna.

Klicka för fler Toners

ESSENCE; STEG 5

Många tror felaktigt  att tonern och essence har samma syfte. Essence har en vatten liknande  konsistens precis som tonern men behandlar huden som ett serum eller en  ampoule. Här är vi stolta att kunna erbjuda Missha's bästsäljande och  hyllade Time Revolution The First Treatment Essence som  förbättrar hudens linjer och hudtonen samtidigt som den återfuktar,  återuppbygger och stärker huden. Den innehåller 80 % fermenterad jäst  som har liknande egenskaper som hudens egna återfuktningsmekanismer. Den  hjälper även hudens eget försvar och ger vitalitet till åldrande hud.

Klicka för fler Essence
 

AMPOULE OCH SERUM; STEG 6 

Ampoule, boosters, och serums är mer koncentrerade än essence och ger behansling mot pigmentfläckar, rödhet och rynkor. Missha Time Revolution Night Repair Science Activator Ampoule ger  felfri hud genom att förbättra skador, ge energi till huden och stärker  hudens elasticitet. Fermenterad mjölksyra ingredienser framhäver hudens  egna krafter för att förbättra den.

Klicka för fler ampoule och serums

SHEET MASK; STEG 7

Sheet masker har  flertalet fördelar, de är billiga och finns i många olika varianter för  att passa just dig. De erbjuder allt från återfuktning till  aknekontroll. Masken sluter fukten mot huden så att den får tid att ta  upp all näring under de 15 till 20 minuter som masken ska sitta på. Här  erbjuder vi mängder av olika sorter och det är bara att välja och vraka,  klicka här för att komma till alla våra sheet masks.

Klicka för fler nattmasker och sheet mask´s

ÖGONKRÄM; STEG 8

Det mest känsliga  området i ansiktet är huden under och kring ögonen. Eftersom den är så  känslig så är det även den delen som är mest utsatt för ålderstecken.  Därför behövs en ögonkräm kring dessa områden för att återfukta och  skydda huden. Missha Super Aqua Ultra Water-full Eye Treatment minskar risken för linjer och mörka ringar under ögonen. Innehåller  botaniska extrakt som hjälper till att hålla huden vitaliserad.

För mer ögonkrämer, klicka här.
 

ANSIKTSKRÄM; STEG 9

Att hålla huden  återfuktad är nyckeln till perfekt hud. Lotion och krämer ger huden all  den näring den behöver för att se och kännas levande. Kom ihåg att  applicera ansiktskräm på kvällen innan du går och lägger dig samt på  morgonen innan du tar på dig smink. Ifall du vill ha mycket återfuktning  så rekommenderar vi Missha Super Aqua Waterfull Cream som  har inspirerats av ökenväxters förmåga att behålla fukt. Den hjälper  huden att hålla sig återfuktad hela dagen. Ifall du vill ha lite mer  reparerande ansiktskräm så rekommenderar vi Missha Super Aqua Cell Renew Snail Cream med hela 78 % snigelsekret som stärker hudens barriär och läker skadad hud.

Klicka för fler lotions och ansiktscreams
 

UV-SKYDD; STEG 10

Detta är ett extra  steg som självklart inte ska tas på natten innan du går och lägger dig.  Solljus består av UVA-strålar som tränger djupt in i huden och orsakar  förtida åldring och i värsta fall hudcancer. Det är därför viktigt att  du frekvent använder solskydd, speciellt i ansiktet, för att skydda  huden mot solens skadliga strålar. Missha All-around Safe Block Essence Sun är  perfekt att ha under smink eftersom den har en lätt textur iställer för  en tjock och krämig konsistens. Eftersom det är en essence så  återfuktar den också.