Koreansk & Japansk hudvård och make-up / Fri frakt vid köp över 399:- / Snabba leveranser

Hudvårdsrutin inom K-Beauty

K-Beauty är känd för sin gedigna hudvårdsrutin som ofta innehåller upp till 10 steg. Här ger vi dig en inblick i ett populärt 10-stegs program som är väldigt populärt - inte bara hos koreaner - en ganska omfattande rutin för att uppnå "den perfekta huden". Inom K-Beauty är rengöring viktigt och sker i två steg; först oljerengöring och sedan en rengöring med lödder. Sen kommer flera steg av uppbyggnad.... 

(För den som är van tar en sån här rutin - trots att det är 10 steg - endast 10-12 minuter! )

STEG 1; RENGÖRING - OLJA

Oljerengöring är den första produkten som du ska använda i din hudvårdsrutin för att ta bort smink. En oljebaserad rengöring tar bort allt smink, inklusive den mest envisa mascaran och eyelinern.

För fler oljerengöringar 
 

STEG 2; RENGÖRING - LÖDDER

När du har tagit bort  allt smink med oljerengöringen är det viktigt att du tvättar ansiktet  med en vattenbaserad rengöring. Medan en oljerengöring är för att ta  bort smink så tar en vattenbaserad rengöring bort andra fetter, svett  och smuts. En dubbelrengöring ser till att ditt ansikte är fritt från  orenheter och smutsrester. Missha Super Aqua Cell Renew Snail Cleansing Foam innehåller bl.a. snigelsekret som jämnar ut hudtonen och verkar åtstrammande. Missha Super Seed Cleansing Foam finns i tre härliga fruktvarianter som återfuktar och tillför näring, Green Tea, Blueberry och Grapefruit.

Klicka för fler rengöringar


STEG 3; EXFOLIERA  

Detta steg rengör igentäppta porer och tar bort döda hudceller för att ta fram ny hud. Tänk på att inte exfoliera varje dag - vi rekommenderar att du exfolierar endast 2 till 3 gånger per vecka eftersom huden är ganska känslig efteråt. Vi rekommenderar Too Cool For School Coconut Sugar Facial Scrub eller Smooth Egg Peeling Gel från Holika Holika som tar effektivt bort döda hudceller men är samtidigt snäll mot huden.  

Klicka för skrubb och exfolieringarSTEG 4; TONER (ANSIKTSVATTEN) 

Efter all rengöring så behöver huden återfuktas samtidigt som pH balansen måste återställas. Det är det som tonern är till för samtidigt som den förbereder och gör huden mottaglig för de följande stegen. Här rekommenderar vi varmt Missha Super Aqua Ice Tear Toner eller Hyaluthione Soonsoo Essence Toner från A´pieu som återfuktar och ger huden lyster.  Tonern kan appliceras antingen med en bomullspad eller direkt med händerna.

Klicka för fler Toners

STEG 5; ESSENCE

Många tror felaktigt att tonern och essence har samma syfte. Essence har en vattenliknande konsistens precis som tonern, men behandlar huden på samma sätt som ett serum eller en ampoule. Här är vi stolta att kunna erbjuda Missha's bästsäljande och  hyllade Time Revolution The First Treatment Essence som  förbättrar hudens linjer och hudtonen samtidigt som den återfuktar, återuppbygger och stärker huden. Den innehåller 80 % fermenterad jäst  som har liknande egenskaper som hudens egna återfuktningsmekanismer. Den  hjälper även hudens eget försvar och ger vitalitet till åldrande hud.

Klicka för fler Essence
 


STEG 6; AMPOULE OCH SERUM 

Ampoule, boosters, och serums är mer koncentrerade än essence och ger behandling mot pigmentfläckar, rödhet och rynkor. Vi har flera olika serum och "Ampules" som matchar de problem du kan ha med din hud. Ofta kan man behöva använda olika på olika problemområden. Gemensamt för serum och ampullerna är att de är väldigt dryga och räcker länge..

Klicka för fler ampoule och serums

STEG 7; SHEET MASK/ANSIKTSMASK

Sheet masker har  flertalet fördelar, de är billiga och finns i många olika varianter för  att passa just dig. De erbjuder allt från återfuktning till  aknekontroll. Masken sluter fukten mot huden så att den får tid att ta  upp all näring under de 15 till 20 minuter som masken ska sitta på. Här  erbjuder vi mängder av olika sorter och det är bara att välja och vraka,  klicka här för att komma till alla våra sheet masks.

Klicka för fler nattmasker och sheet mask´s


STEG 8; ÖGONKRÄM

Det mest känsliga  området i ansiktet är huden under och kring ögonen. Eftersom den är så  känslig så är det även den delen som är mest utsatt för ålderstecken.  Därför behövs en ögonkräm kring dessa områden för att återfukta och  skydda huden. Missha Super Aqua Ultra Water-full Eye Treatment minskar risken för linjer och mörka ringar under ögonen. Innehåller  botaniska extrakt som hjälper till att hålla huden vitaliserad.

För mer ögonkrämer, klicka här.
 


STEG 9; ANSIKTSKRÄM

Att hålla huden  återfuktad är nyckeln till perfekt hud. Lotion och krämer ger huden all  den näring den behöver för att se och kännas levande. Kom ihåg att  applicera ansiktskräm på kvällen innan du går och lägger dig samt på  morgonen innan du tar på dig smink. Ifall du vill ha mycket återfuktning  så rekommenderar vi Missha Super Aqua Waterfull Cream som  har inspirerats av ökenväxters förmåga att behålla fukt. Den hjälper  huden att hålla sig återfuktad hela dagen. Ifall du vill ha lite mer  reparerande ansiktskräm så rekommenderar vi Missha Super Aqua Cell Renew Snail Cream med hela 78 % snigelsekret som stärker hudens barriär och läker skadad hud.

Klicka för fler lotions och ansiktscreams
 

STEG 10; UV-SKYDD

Detta är ett extra  steg som självklart inte ska tas på natten innan du går och lägger dig.  Solljus består av UVA-strålar som tränger djupt in i huden och orsakar  förtida åldring och i värsta fall hudcancer. Det är därför viktigt att  du frekvent använder solskydd, speciellt i ansiktet, för att skydda  huden mot solens skadliga strålar. Missha All-around Safe Block Essence Sun är  perfekt att ha under smink eftersom den har en lätt textur iställer för  en tjock och krämig konsistens. Eftersom det är en essence så  återfuktar den också.