Ingredienser

Snigelsekret - vad är det?
Snigelprodukter, snigelsekret, snigelslem, snail serum eller snigelmucin! Många namn på en kär ingrediens. Produkter med snigelsekret är omåttligt populära i Sydkorea. Snigelsekret hjälper  huden på naturlig väg att läka, stärka hudens barriär samtidigt som det  motverkar pigmentering. Studier som tag tagits fram visar att snigelslem även hjälper till med atopisk dermatit. Faktum är att även innan snigelmucin blev populär som hudvårdsprodukt, kände sig huvudkomponenten av snigelmucin, kondroitonsulfat, för dess förmåga att förbättra artrit, leversjukdomar, nefrit och trötthet. Bra på mycket alltså! Snigelsekretet samlas vanligen in från sniglar födda inom 5-6 månader. Sekretet är en mycket värdefull ingrediens  eftersom mängden snigelsekret som utsöndras från en snigel under 6  timmar endast är 1 g!

Snigelsekret - hur får man fram det? skadar sig sniglarna i processen? 

Säkerligen har du undrat varifrån snigelmucin kommer ifrån och hur själva processen fungerar. Du kanske tänker att sniglar plockas från sina naturliga livsmiljöer och tvingas producera mucin, som till slut hamnar i fina förpackningar på butikshyllor. Eller så tror man att de krossas och får satsa livet i vår kamp för deras serum. Det finns många svar på den frågan och säkerligen flera sätt som innehåller delar av båda förhågor. Vad som är säkert är att varje tillverkare har sitt egna "know how" sätt att ta till vara på ingredienserna. Det finns snigelfarmar där de lever och där man med teniker kan samla upp deras mucin. Andra förtetag håller sniglar under vård av bönder i Chile och vill framställa utsöndingsnivån av snigelsekret på ett lugnt och långsiktigt sätt. I regel brukar man räkna med att det tar 6 timmar för en snigel att utsöndra 1 gram.

 Genomgånde, och för oss helt självklart, är att sniglarna skall vara i en trivsam miljö som är bekväm för sniglarna och låta dem ha tillräcklig vila för att optimera mucimproduktionen. Sekretet framställs från snigeln när den mår bra så det är viktigt att de gör just det.  

Alla pratar om kol, varför?
Som  nästan alltid så är detta inget nytt, kol har använts länge i asien,  både för att rena och läka. Kol kan nämligen dra ut orenheter från huden  och eftersom det är antibakteriella egenskaper så kan det hämma  inflammationer. Kol fungerar då ypperligt till fet eller blandhy då den  drar ut talg och orenheter ur huden.

Fermenterat innehåll, vad är det?

Fermenterat innehåll är en av K-Beauty´s absoluta hörnstenar. I Sverige har trenden precis kommit med fermenterat innehåll  och vi ser att intresset växer för produkter med  goda bakteriekulturer för det är just det det är. Fermenterade produkter innehåller goda bakterikulturer, även kallat probiotika. De är rika på B-vitamin och har viktiga, aktiva och närande enzymer som hjälper huden att bevara en stabil fuktbalans, lugnar, och verkar gott på cellförnyelsen så att vi kan se unga och fräscha ut ännu längre. Därför anses fermenterade produkter vara en mycket bra anti-age formula. För att förklarar det mer detaljerat så handlar det om att förstå förhållandet mellan huden och goda bakteriekulturer som lever inne i vår kropp (mikrober). Nyttobakterier kunde göra lika gott UTANPÅ som INNE i vår kropp. 

Probiotika - vad är det? 

Det handlar precis om ovan, om goda bakteriekulturer dvs fermenerat innehåll. För att en produkt ska definieras som probiotisk krävs det att hälsoeffekter har vistats i kliniksa studier. Dessutom måste en probiotisk produkt innehålla samma bakteriestam, eller stammar, och samma dos som den som använts i de kliniska studierna. 


Den koreanska hudvårdsrutinen startar med en kopp te, varför?
Antioxidanterna  i teet skyddar din kropp från åldrande och mot föroreningar i luften.  Det hjälper också kroppen att bygga upp immunsystemet och skyddar mot  infektioner. Grönt te innehåller mest antioxidanter. Koreansk lära  handlar dock om att starta huden innifrån med en varm kopp te, mindre  viktigt exakt vilket te det är.

Birch Juice, varför är det bra?

De näringsrika björklöven har använts i många generation tillbaka för  att hjälpa kroppen att komma i balans och må bra. Björken är känd för  sina renande och utrensande egenskaper och har ofta använts både in- och  utvärtes som stimulerande och stärkande kurer. Från mitten av maj till  början av juli är björken i sin allra mest vitala uppbyggnadsfas och  halterna av flavonoider, saponiner och tanniner är som högst. Dessa ämnen fungerar som naturliga antioxidanter samt förbättrar hudens  upptagningsförmåga. E Nature serien Birch Juice innehåller 60 till  närmre 80 % Björksav. Doftar juvligt samtidigt som det är effektivt och näringsfyllt för huden.

Peptider?
Peptider är delar av proteiner, vilka är långa (eller ibland korta) kedjor av aminosyror. Alla peptider fungerar  som “budbärare” och inom hudvård har de en viktig cellkommunicerande  förmåga. De överför information till cellerna om hur de ska fungera på  bästa sätt.

Vad är hyaluronsyra?
Till att börja med så är det  inte en ”syra” som man kanske kan tro med tanke på namnet, utan det är  en sockermolekyl som binder vatten och ökar elasticiteten. Hyaluronsyra  har vi naturligt i våra kroppar och allra mest har vi när vi föds.  Hyaluronsyran binder fukt i kroppen, allt från vatten i huden till  ledvätska och vävnad där det fungerar som stötdämpare. Det som är  speciellt med denna molekyl är att den kan binda vätska 1000 gånger sin  egen vikt.

Vad är AHA Syra? 

AHA är en förkortning av Alpha Hydroxy Acid. AHA syra är ett samlingsnamn för flera olika typer av syror där den mest vanligt förekomna är glykolsyra och mjölksyra. AHA-syrorna är naturligt förekommande syror som utvinns ur sockret från olika växter, därför kallas de också ofta för fruktsyror. AHA-syror är populärt att använda  inom hudvård och främsta nlneingen till det ät att det gör att cellförnyelsen  ökar och att man med AHA syra kan exfoliera  bort gamla,  celler från huden. Studer visar att AHA-syra även  förbättrar hudens förmåga att bevara fukt. Samtidigt som syran exfolierar huden så fylls huden på med fukt vilket i sin tur gör att linjer och rynkor i ansiktet blir mindre framträdande.

Gotu kola ( Centella asiatica), en ört?
Ja, det är en ört som  kommer från Madagaskar. Den använts mycket i Indien som en  allmäntstärkande ört, för att öka fruktsamheten samt att ge många  fördelar för äldre. 

Gotu Kola är ett  örtpreparat vars främsta egenskaper är att  den är en adaptogen (motverkar fysiska och psykiska obalanser i  kroppen). Gotu Kola är en av de viktigaste föryngrande örter inom  Ayurvedisk medicin. Den mest ”andliga” av alla örter och används för  meditation. Den väcker kronchakrat och hjälper balansera höger och  vänster hjärnhemisfär.

Egenskaper av Gotu kola:

  • Bidrar till att motverka åderbråck.
  • Bidrar till att kroppen lättare kan läka infektioner.
  • Bidrar till normal hjärnfunktion och används inom traditionell  Ayurvedisk medicin vid dåligt minne, för att öka intellegensen och ge  vitalitet till hjärncellerna.
  • Bidrar till att motverkar trötthet
  • Lugnande ört för nerverna.
  • Används inom Ayurvedisk medicin som föryngrande både för hjärna och kropp.
  • Bidrar till normalt immunsystem.
  • Bidrar till normal funktion av binjurarna.
  • Blodrenande, inom Ayurvedisk medicin används denna ört vid kroniska hudsjukdomar som eksem och psoriasis.

Livets träd?
Moringa är en enormt näringsrik  trädväxt som i Afrika länge använts som näringsstöd till undernärda barn  och kallas därför ”Livets träd”. Det bästa ur näringssynpunkt är att  använda bladen torkade och malda till pulver.