Ingredienser

Snigelsekret - vad är det?
Produkter  med snigelsekret är omåttligt populära i Sydkorea. Snigelsekret hjälper  huden på naturlig väg att läka, stärka hudens barriär samtidigt som det  motverkar pigmentering. Snigelsekretet samlas vanligen in från sniglar  födda inom 5-6 månader. Sekretet är en mycket värdefull ingrediens  eftersom mängden snigelsekret som utsöndras från en snigel under 6  timmar endast är 1 g!

Alla pratar om kol, varför?
Som  nästan alltid så är detta inget nytt, kol har använts länge i asien,  både för att rena och läka. Kol kan nämligen dra ut orenheter från huden  och eftersom det är antibakteriella egenskaper så kan det hämma  inflammationer. Kol fungerar då ypperligt till fet eller blandhy då den  drar ut talg och orenheter ur huden.

Den koreanska hudvårdsrutinen startar med en kopp te, varför?
Antioxidanterna  i teet skyddar din kropp från åldrande och mot föroreningar i luften.  Det hjälper också kroppen att bygga upp immunsystemet och skyddar mot  infektioner. Grönt te innehåller mest antioxidanter. Koreansk lära  handlar dock om att starta huden innifrån med en varm kopp te, mindre  viktigt exakt vilket te det är.

Birch Juice, varför är det bra?

De näringsrika björklöven har använts i många generation tillbaka för  att hjälpa kroppen att komma i balans och må bra. Björken är känd för  sina renande och utrensande egenskaper och har ofta använts både in- och  utvärtes som stimulerande och stärkande kurer. Från mitten av maj till  början av juli är björken i sin allra mest vitala uppbyggnadsfas och  halterna av flavonoider, saponiner och tanniner är som högst. Dessa ämnen fungerar som naturliga antioxidanter samt förbättrar hudens  upptagningsförmåga. E Nature serien Birch Juice innehåller 60 till  närmre 80 % Björksav. Doftar juvligt samtidigt som det är effektivt och näringsfyllt för huden.

Peptider?
Peptider är delar av proteiner, vilka är långa (eller ibland korta) kedjor av aminosyror. Alla peptider fungerar  som “budbärare” och inom hudvård har de en viktig cellkommunicerande  förmåga. De överför information till cellerna om hur de ska fungera på  bästa sätt.

Vad är hyaluronsyra?
Till att börja med så är det  inte en ”syra” som man kanske kan tro med tanke på namnet, utan det är  en sockermolekyl som binder vatten och ökar elasticiteten. Hyaluronsyra  har vi naturligt i våra kroppar och allra mest har vi när vi föds.  Hyaluronsyran binder fukt i kroppen, allt från vatten i huden till  ledvätska och vävnad där det fungerar som stötdämpare. Det som är  speciellt med denna molekyl är att den kan binda vätska 1000 gånger sin  egen vikt.

Gotu kola ( Centella asiatica), en ört?
Ja, det är en ört som  kommer från Madagaskar. Den använts mycket i Indien som en  allmäntstärkande ört, för att öka fruktsamheten samt att ge många  fördelar för äldre. 

Gotu Kola är ett  örtpreparat vars främsta egenskaper är att  den är en adaptogen (motverkar fysiska och psykiska obalanser i  kroppen). Gotu Kola är en av de viktigaste föryngrande örter inom  Ayurvedisk medicin. Den mest ”andliga” av alla örter och används för  meditation. Den väcker kronchakrat och hjälper balansera höger och  vänster hjärnhemisfär.

Egenskaper av Gotu kola:

  • Bidrar till att motverka åderbråck.
  • Bidrar till att kroppen lättare kan läka infektioner.
  • Bidrar till normal hjärnfunktion och används inom traditionell  Ayurvedisk medicin vid dåligt minne, för att öka intellegensen och ge  vitalitet till hjärncellerna.
  • Bidrar till att motverkar trötthet
  • Lugnande ört för nerverna.
  • Används inom Ayurvedisk medicin som föryngrande både för hjärna och kropp.
  • Bidrar till normalt immunsystem.
  • Bidrar till normal funktion av binjurarna.
  • Blodrenande, inom Ayurvedisk medicin används denna ört vid kroniska hudsjukdomar som eksem och psoriasis.

Livets träd?
Moringa är en enormt näringsrik  trädväxt som i Afrika länge använts som näringsstöd till undernärda barn  och kallas därför ”Livets träd”. Det bästa ur näringssynpunkt är att  använda bladen torkade och malda till pulver.