Vad är K-beauty?

K-Beauty är samlingsnamnet för skönhetsvård från Sydkorea 

Talar man  om K-Beauty så kopplar nog de allra flesta begreppet till 10-stegs rutiner, spännande och annorlunda ingredienser samt produkter med högt SPF. Precis så är det plus mycket mer som är bra för dig som konsument att veta. Sydkorea utmanar verkligen resten av världen genom att ta fram effektiva  produkter med betydligt mindre kemikalier. Våra produkter klarar exempelvis Apoteken i Sveriges hårda krav på innehåll. Se nedan exempel på vad som utmärker K-Beauty.

Innovativ forskning och utveckling

Det  pågår en intensiv satsning på forskning och utveckling i Korea för att  tillfredsställa kundens stränga krav och behov. Det resulterar i att de  ligger i framkant och har effektiva produkter såsom snigelprodukter, masker och fermenterade/jästa hudvårdsprodukter.

Ordentligt med innehåll

Innehållet  i koreanska produkter är mycket mer koncentrerade än vad vi är vana  vid. Snigelkrämerna som ett exempel kan innehålla över 90 %  snigelsekret. Alltså väl sammansatta produkter med ingredienser hämtade  från växt och djurriket. Ingredienserna ser

Nya och kraftfulla ingredienser

Guld  är en gammal ingrediens som funnits inom skönhetsbranschen sedan 100 år  tillbaka. Kol är en annan renande ingrediens. Mest känd är dock  snigelsekret som även den är en gammal ingrediens i korea. I korea menar  man att det inte finns något som återfuktar bättre än just det. E  Nature som delvis är ett veganskt märke har en serie som utesluter  vatten och ersätter det med kalciumrik björksav istället. Listan kan bli  lång med dessa nyttiga och effektiva ingredienser som man enkelt hittar  i den koreanska hudvården. 

Priset

Priset på koreansk  hudvård är ofta mer än hälften av vad prislappen för hudvård från  exempelvis Frankrike generellt är. K-beauty har visat att effektiv  hudvård inte behöver kosta skjortan. Våra serum från IT´S Skin kostar  exempelvis 220 kr.  Alla kvinnor och män skall ha råd med en  hudvårdsrutin är mottot i Korea.

10 steg eller fler

K-beauty  handlar om att rengöra, fuktbelägga och skydda huden från farliga UV  strålar från sol och annan strålning. Det gör de genom en gedigen  hudvårdsrutin som startar med en dubbel engöring och avslutas med sovmask e sovmask eller UV-skydd.

Hållbarhet och tillsatser

Den  Koreanska konsumenten värdesätter naturliga och rena ingredienser så  långt det är möjligt. En Sydkoreansk produkt innehåller därför betydligt  mycket färre tillsatser än Europeisk standard. Det gör i sin tur att  hållbarheten är kortare än vi är vana vid. Ofta 2-3 år. Med det sagt  blir direkt viktigt att öka medvetenheten kring datumstämpel för att  försäkra sig om en bra produkt.

Rutinen ger dig egen tid

Det  vi alla strävar efter är mer tid. Den koreanska rutinen kan ta några  minuter men om man vill även 10. Vi förespråkar den senare. Det behöver  vi för uppladdning på morgonen och nedvarvning på kvällen. Den koreanska hudvårdsrutinen inleds med en varm kopp te för att värma upp kroppen inifrån för att sedan och avslutas på samma vis.