Koreansk & Japansk hudvård och make-up / Fri frakt vid köp över 399:- / Snabba leveranser

Vad är K-beauty?

K-Beauty är samlingsnamnet för skönhetsvård från Sydkorea 

Talar man om K-Beauty så kopplar nog de allra flesta begreppet till 10-stegs rutiner, spännande och annorlunda ingredienser samt produkter med hög solskyddsfaktor. Precis så är det - plus mycket mer som är bra för dig som konsument att veta. Sydkorea utmanar verkligen resten av världen genom att ta fram effektiva produkter med betydligt mindre kemikalier. Våra produkter klarar exempelvis de svenska Apotekens hårda krav på innehåll. (Du hittar även våra produkter på flera av apoteken)Innovativ forskning och utveckling

Det pågår hela tiden en intensiv satsning på forskning och utveckling i Korea för att tillfredsställa kundens stränga krav och behov. Det resulterar i att de ligger i absolut framkant och har extra effektiva produkter som snigelprodukter, masker och fermenterade/jästa hudvårdsprodukter.

Ordentligt innehåll

Innehållet i koreanska produkter är mycket mer koncentrerade än vad vi är vana vid. Snigelkrämerna till exempel, innehåller ofta över 90%  snigelsekret -  Vi pratar med andra ord väl sammansatta produkter med ingredienser hämtade från växt och djurriket.

Nya och kraftfulla ingredienser

Guld  är en gammal ädel ingrediens som funnits inom skönhetsbranschen i över 100 år och kol är en annan spännande ingrediens med renande effekt. Mest känt av de gamla ädla ingredienserna  är snigelsekretet och i Korea menar man att det inte finns något som återfuktar bättre än just det. 

Som kontrast har vi märket "E  Nature", delvis ett veganskt märke, som har en serie som utesluter vatten och ersätter det med kalciumrik björksav istället. Listan kan bli betydligt längre med alla dessa nyttiga och effektiva ingredienser som hela tiden återfinns i den koreanska hudvården. 

Priset

Priset på koreansk hudvård är ofta mindre än hälften av vad prislappen för hudvård från till exempel Frankrike är. K-beauty har visat att effektiv  hudvård inte behöver kosta skjortan. Som exempel så kostar våra serum från IT´S Skin bara strax över 200 kr. 
Mottot i Korea är att alla - både kvinnor och män - skall ha råd med en riktigt bra hudvårdsrutin.

10 steg eller fler

K-beauty  handlar om att rengöra, fuktbelägga och skydda huden från farliga UV  strålar från sol och annan strålning. Det gör de genom en gedigen  hudvårdsrutin som startar med en dubbel engöring och avslutas med sovmask e sovmask eller UV-skydd.Hållbarhet och tillsatser

Den koreanska konsumenten värdesätter naturliga och rena ingredienser så långt det är möjligt. En Sydkoreansk produkt innehåller därför betydligt färre tillsatser än europeisk standard. Det gör i sin tur att hållbarheten är kortare än vad vi är vana vid, ofta 2-3 år. Med det sagt blir det direkt viktigt att öka medvetenheten kring datumstämpel för att  försäkra sig om en bra produkt.

Rutinen ger dig egen tid

Något vi alla strävar efter är att få tiden att räcka till. Den koreanska rutinen kan göras kort på några få minuter men om man vill upp till 10 minuter. Vi förespråkar den senare - längre tid är bättre. Vi behöver mer tid för uppladdning på morgonen och nedvarvning på kvällen. Den koreanska hudvårdsrutinen inleds med fördel med en varm kopp te för att värma upp kroppen inifrån - avsluta gärna på samma sätt.